marți, 18 august 2009

Încep calificările pentru naţională!



Miercuri şi joi vor avea loc la Turda calificările regionale pentru Campionatul Naţional de Dezbateri Academice care va avea loc peste 2 săptămâni la Arcuş.
Avem 3 echipe la start, dintre care una direct calificată, după cum ştiţi din postarea anterioară...

Moţiunea pe care vor disputa în calificări este "Introducerea în trunchiul comun a unui curs de istoria şi cultura minorităţii preponderente în regiunea respectivă e justificată"
(Au dreptul minoritarii la o istorie şi o cultură proprie, diferită de cea a majoritarilor? Dar, majoritarii ar trebui obligaţi să o să cunoască şi pe cea a minoritarilor? Până unde merg drepturile acordate minorităţilor, raportate la majoritate? Vom avea “istorii şi culture” paralele sau le vom pune de acord? Dezbaterea este extrem de actuală în condiţiile unor regiuni istorice cu specific şi tradiţie seculară în România: Bucovina, Maramureş, Banat, Dobrogea, Oltenia, Ţara Moţilor, Ţinutul Secuiesc etc.)

Este exact moţiunea pentru care se vor juca şi la naţională calificările, astfel încât sperăm ca echipele noastre să ajungă bine pregătite la Arcuş...evident cu speranţa că vor ajunge toate acolo!

Baftă, dragilor!


(din foto lipsesc Simina şi Ioana, iar Călina şi Andreea - ultimele două din dreapta - nu au făcut deplasarea...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu