marți, 24 mai 2011

Viitorii Lideri ai Comunităţii, promoţia 2011

„Să-l înveţi pe celălalt înseamnă să-i arăţi că e posibil.” (P.Coelho)

De aproape 10 ani ne străduim, împreună cu prietenii mei, să lucrăm cu şi pentru tinerii din Sfântu Gheorghe, cu credinţa fermă că ei sunt fără îndoială şansa acestei zone în care trăim. O generaţie implicată, atentă la problemele din jur, conştientă de forţa şi capacitatea ei de a a schimba în bine realitatea din jur, o generaţie tot mai greu de îndoctrinat şi manipulat, o generaţie care se îndepărtează pe zi ce trece de prejudecăţile tipice ale trecutului.

Ei sunt cei care reuşesc să spargă tipare, să distrugă mituri, să aibe viziune şi să descopere încet, dar sigur, că merită să investeşti tot mai multă energie în a îmbunătăţi relaţiile interetnice, în a-ţi petrece timpul împreună cu copii de la şcolile speciale, în a te bucura / lucra / reuşi ÎMPREUNĂ.

Faptul că doar anul trecut am lansat proiectul intitulat „viitorii lideri ai comunităţii”, nu presupune că înainte de aceştia nu au existat tineri deosebiţi, extrem de talentaţi, pricepuţi şi implicaţi, care au toate datele să devină lideri ai comunităţii.

Ne-am asumat acest proiect în 2010 cu convingerea ca măcar după 20 de ani de la căderea comunismului, tinerii cu calităţi certe să fie promovaţi asiduu. Să ocupe prim-planul cotidian. Să fie adevărate vedete, nu asemeni falselor „staruri” care ocupă zi de zi ecranele televizoarelor sau paginile ziarelor.

Acesta a fost crezul nostru şi sperăm ca această idee să continue. Ba chiar să fie îmbunătăţită. Una dintre căi ar fi atragerea unei asociaţii a tinerilor maghiari, astfel încât din 2012 proiectul să cuprindă deopotrivă tineri români şi maghiari pe acelaşi „panou de onoare”. O alta ar fi ca acest proiect să obţină finanţări publice şi private, astfel încât „viitorii lideri” să primească şi nişte stimulente financiare pentru „a porni cu dreptul în viaţă”. Şi vă închipuiţi câte idei ar mai putea să apară pe parcurs ...

Până atunci vă invităm vinerea asta de la 7 seara la „Gala Seri Albastre”, organizată la Centrul de Cultură din Arcuş pentru a-i cunoaşte pe „Viitorii Lideri ai Comunităţii, ediţia 2011”

Mădălin Guruianu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu