marți, 28 iulie 2009

Semifinale pt Laura Ardeleanu în Bosnia


Singura reprezentantă a Clubului de Debate din Sfântu Gheorghe la IDEA Youth Forum - cea mai importantă competiţie internaţională pentru liceeni din lume, care are loc în aceste zile în Bosnia, Laura Ardeleanu, elevă în clasa a XII-a la CNMV, a ajuns în semifinalele competiţiei!

După 6 meciuri preliminare, optimi şi sferturi, jucate în echipă cu Iulia Caizer din Timişoara şi Călin Mureşanu din Cluj, echipa hibrid Ardeal / Banat a ajuns în semifinalele turneului. Mai ales după un sfert entuziasmant în care au reuşit o victorie în unanimitate, toate cele 5 voturi ale arbitrilor mergând la ei! Din nefericire, au întâlnit o echipă foarte bine pregătită din Coreea, care i-au depăşit, obţinând in extremis calificarea în finală. Confirmând buna evoluţie a dezbaterilor academice în ţară, România s-a prezentat excelent la competiţie, încă o echipă reuşind calificarea pentru semifinale, ploieştenii Monica Răducanu, Iulian Maier şi Sabin Ciornea fiind învinşi de reprezentanţii SUA.

Rezultatul entuziasmant al Laurei Ardeleanu ne face încrezători pentru competiţiile care se apropie: Calificările Regionale de la Turda din august şi Campionatul Naţional de la Arcuş / Covasna, unde reprezentanţii Clubului de Debate din Sfântu Gheorghe speră să facă o figură frumoasă!

Până atunci însă le ţinem pumnii reprezentanţilor noştri, Bianca Dragomir şi Radu Cotarcea la Campionatele Europene de Dezbateri Academice la nivel de studenţi, care vor începe săptămâna următoare în Newcastle / Anglia.

Mădălin Guruianu
Responsabil Debate Club Sfântu Gheorghe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu