miercuri, 19 octombrie 2011

VOTEAZĂ VIITORII LIDERI AI COMUNITĂŢILOR!

SAINT GEORGE CITY OF DEBATE si CLOSER TO OXFORD, 
proiectele pentru care ARDOR spera sa obtina 
VOTUL TAU la Gala Premiilor in Educatie 2011!
 
http://www.premiileineducatie.ro/gpo/finalist/ardor/ 
 "Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica crede ca poate contribui din plin la crearea unei comunitati implicate, urmarindu-si misiunea: sustinerea educatiei prin intermediul dezbaterilor, promovand dialogul argumentat si gandirea critica. Cu experienta de 17 ani, organizatia a avut 1.000 de beneficiari in perioada 2010-2011.
Campionatul de tip Open de la Sfantu-Gheorghe este unul dintre proiectele ARDOR din ultimii cinci ani. Motiunea competitiei de dezbateri a fost "Ar trebui acordat dreptul tinerilor de a fi alesi in Parlament incepand cu 18 ani?", fiind legata de discutiile care se poarta in Europa referitor la scaderea varstei pentru responsabilitati civice. "Campionatul de la Sfantu Gheorghe are cateva atuuri: membri ai clubului au ajuns in finale ale unor campionate europene si mondiale de elevi si studenti, iar spiritul clubului este puternic impregnat de mentorat si dedicare", spune Monica Mocanu, presedintele executiv al ARDOR.
Pentru prima oara, in anul scolar 2010-2011, ministerul a decis introducerea curriculum-ului la decizia scolii Dezbateri, Oratorie si Argumentare, realizat in colaborare cu ARDOR.  Astfel, profesorii vor avea la dispozitie un suport de curs, un ghid al profesorului pentru a putea preda la liceu debate.
Programul de dezbateri si lecturi critice Closer to Oxford este un proiect ARDOR care s-a derulat in anul universitar 2010-2011, simultan in patru centre universitare, sub sloganul "E timpul pentru argumente!". Derulat in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, a fost finantat de CeeTRUST si de Open Society Institute. Proiectul vrea sa aduca un plus de accesibilitate, provocare intelectuala si continut practicilor de dezbateri care sunt inca firave in Romania."
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu