joi, 2 decembrie 2010

Alexandra Onofrei, din nou locul I în ţară la poezie



Centrul Cultural Reduta din Braşov a fost pe 1 decembrie gazda Galei decernării premiilor celei de a VIII ediţii a Concursului Naţional de Poezie „CARMEN PATRIAE”, organizat de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Braşov.
Concursul, desfăşurat sub motto-ul „Naţionalismul poate fi practicat şi cuviincios. Nimeni nu poate interzice unui popor să-şi trăiască tradiţia şi istoria. Când dispar popoarele, intrăm în turnul Babilonului.” ( Petre Ţuţea) a avut ca temă dragostea de ţară, înţelegând prin aceasta complexitatea sufletească a poporului nostru şi implicit, a autorilor. Evenimentul s-a adresat tuturor creatorilor români, din ţară şi din diaspora, de orice vârstă indiferent dacă sunt sau nu membri ai Uniunii Scriitorilor sau autori de volume publicate, dar în special, elevilor din şcoli şi licee, cenaclurilor literare ale acestora.
O participare numeroasă, respectiv 59 de autori, din ţară cât şi din R.Moldova dar şi din M.Britanie, a făcut ca sarcina juriului prezidat de distinsul poet Ion Topolog Popescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România să fie una nu tocmai simplă, dar în acelaşi timp dătătoare de speranţă pentru cultura românească, în sensul că ea există, respiră şi vrea să fie auzită.

Juriul a decis acordarea Premiului I tinerei Alexandra Onofrei, din Sf. Gheorghe, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”. Decizia nu este una întâmplătoare,  ea confirmând evoluţia ca poetă a Alexandrei, începută sub îndrumarea cadrelor didactice din CNMV., cu atât mai mult cu cât ea este şi câştigătoarea ediţiei a VII-a a concursului, ea confirmând consacrarea prin câştigarea Marelui Premiu al Festivalului Naţional de poezie „George Ţărnea.” Un asemenea rezultat confirmă importanţa  actului de promovare a tinerelor talente, fiind în acelaşi timp şi un prilej de a pune în lumină valoarea învăţământului românesc din Covasna.


Pentru rezultatele pe care le obţine constant, pentru munca susţinută şi pentru sensibilitatea aparte, Alexandra Onofrei merită din plin aprecierea noastră, ea câştigându-şi deja un binemeritat loc de onoare printre viitorii lideri ai comunităţii.


www.sfantugheorghetineret.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu