miercuri, 1 septembrie 2010

REGIONALA "TRANS-DEBATE 2010" LA FINAL

Regională cu obiective atinse. Succes la Naţională!
La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat la Sfântu Gheorghe Forumul Regional de Dezbateri Academice „TransDebate 2010”, în organizarea Debate Club Sfântu Gheorghe şi ARDOR Transilvania, cu sprijinul Colegiului Naţional Mihai Viteazul, al Bibliotecii Judeţene Bod Peter şi al Centrului pentru Cultură Arcuş.
Primele două zile a avut loc un curs de debate instructiv în format „world schools”, susţinut de invitatul de onoare al evenimentului, Derek Lande, fost campion mondial şi actualmente arbitru de top în lumea dezbaterilor academice.

Au fost 24 de meciuri de confruntări de idei, 3 runde de calificări, semifinale la Castelul de la Arcuş şi finala în amfiteatrul Colegiului, în care cele două moţiuni propuse, referitoare la interzicerea importurilor de bunuri produse de copii şi de reformare a sistemului de reprezentare al naţiunilor la ONU. La final a câştigat o echipă din Cluj, Ioana Stupariu, Andrei Melinte, Călin Mureşanu, ultimul desemnat şi cel mai bun vorbitor al competiţiei, într-o finală tot cu o echipă din Cluj, Alexandra Zlătior, Ioan Naşcu, ‚Ştefan Strilciuc. 
Cele două echipe din Sfântu Gheorghe şi-au atins obiectivul, calificarea la Naţionala care va avea loc peste câteva zile la Ploieşti, încheind pe locul al treilea, Antonia Mari, Vlad Vidican, Ioana Cocoveică, respectiv al cincilea, Andreea Cucu, Simina Gheorghincă, Dani Cruceriu, ultimul reuşind să obţină punctaje pentru a ieşi al treilea vorbitor al competiţiei. Cele 4 echipe, vor fi însoţite la Naţională de o ecipă din Oradea, Daiana Popa, Alex Pascovici şi Adrian Mălăieş şi de încă două echipe din Cluj, George Drăgan, Alexandra Petean, Sonia Manasses şi Denisa Neamţiu, Mihai Pop, Laura Ardeleanu, ultima reprezentând Clubul de Debate din Sfântu Gheorghe. Adâugându-l în această listă şi pe al nostru debater Ioan Ganea, calificat din postura de campion al Moldovei la Naţională, Debate Club Sfântu Gheorghe va fi reprezentat la Campionatele Naţionale de la Ploieşti de 8 debateri, cu mai multă sau mai puţină experienţă, dar dornici să reprezinte cu brio Ardealul la acest turneu, pe care acum 3 ani am reuşit să-l câştigăm, prin echipa de aur, Bianca Dragomir, Radu Cotarcea, Laura Ştefănescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu