joi, 27 septembrie 2012

SAINT GEORGE DEBATE CORNER I






mai multe foto aici: https://www.facebook.com/groups/sgdebatecorner/


Peste 30 de participanți la ediția inaugurală a Debate Corner. 10 discursuri constructive și câteva replici, mai bine de o oră de dezbateri cu sens din partea celor care au avut ceva de spus pe tema închiderii circulației în centrul orașului Sfântu Gheorghe... Sper să vedeți în curând și câteva secvențe filmate.Mulțumim Dandu Sorin atât pentru filmări, cât și pentru fotografii și ne vedem peste o lună în ultima joi din octombrie la DEBATE CORNER II.




vineri, 21 septembrie 2012

DEBATE CORNER, PRIMA EDIȚIE


Joi 27 septembrie, în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe, DEBATE CORNER, PRIMA EDIȚIE

În deschiderea Zilei Educației Nonformale, joi 27 sepembrie în zona centrală a Parcului Elisabeta va avea loc prima ediție a programului inovator de promovare a dezbaterilor cu sens, DEBATE CORNER. Lansarea programului a avut loc în luna august cu ocazia Forumului Național de Dezbateri Academice de la Brașov, când peste 200 de tineri din toată țara s-au deplasat la Sfântu Gheorghe și au asistat la ediția pilot a proiectului, urmată de un concert al formației clujene BigTonez. 

Inițiat de către Debate Club Sfântu Gheorghe, programul este susținut de către cluburile de dezbateri din Sfântu Gheorghe care-și desfășoară activitatea în deja celebra tripletă „3 M – Miko, Mihai, Mikes” și presupune că în ultima joi a fiecărei luni vor avea loc dezbateri publice, în engleză, română și maghiară pe teme anunțate dinainte, cu respectarea unui timp limitat pentru intervenții: 3-5 minute/discurs, 1 minut pentru replică.
Mădălin Guruianu, inițiator Debate Corner și Monica Mocanu, președinte A.R.D.O.R.

Ar trebui restricționată circulația autovehiculelor în centru?

Pentru prima ediție, organizatorii propun o temă extrem de actuală și în jurul căreia se pot naște discuții aprinse: Circulația rutieră ar trebui restricționată în centrul orașului Sfântu Gheorghe? (întotdeauna, pe timpul verii sau la sfârșit de săptămână)
Cu acest prilej, lumea dezbaterilor academice din oraș „coboară în stradă și invită pe oricine este interesat să participe și să asculte „viitorii lideri ai comunității” sau chiar să intervină atunci când este cazul, exact ca într-o agora modernă, cu respectarea regulilor și a bunei cuviințe.
Mădălin Guruianu
Coordonator Debate Club Sfântu Gheorghe


duminică, 16 septembrie 2012

Tinerii Dezbat III

Împreună cu Vlad Vidican am reprezentat Debate Club Sfântu Gheorghe la faza finală de la Alba Iulia a competiției naționale "Tinerii Dezbat", ediția a treia și ne-am bucurat de câteva zile excelente în compania colegilor noștri din ARDOR, arbitrând meciuri ridicate din punct de vedere calitativ între elevii reprezentând 24 de licee din țară. Învingătorii au fost cei din Iași, dar câștigători am plecat toți cei care am participat la acest eveniment care a avut 3 runde plus semifinale și finală, ultima în Amfiteatrul Universității "1 dec. 1918".
Cu convingerea că fiecare dintre noi a plecat mai bogat cu informații și experiențe benefice, cu impresii puternice dintr-un oraș impresionant amenajat și cu speranța că viitorul debate-ului sună din ce în ce mai promițător, sperăm să ne revedem cu "bobocii" ardeleni la Cupa Licceelor în aproximativ 2 luni tot la Alba Iulia, apoi în decembrie la Central Open / București, la PTA în ianuarie la Ploiești și între 1 și 3 martie VĂ AȘTEPTĂM PE TOȚI LA OPENUL "SAINT GEORGE CITY OF DEBATE"!  

Mădălin Guruianu,
Coordonatoir Debate Club Sfântu Gheorghe

duminică, 2 septembrie 2012

Saint George Debate Club câștigă la Iași!

Ne întoarcem victorioși de la competiția CDAIS din Iași! Daniel TordaiDenisa Pîntea și colegul lor din Iași, Cezar Manea au reușit să ocupe prima poziție după 5 victorii obținute în cele 6 partide disputate. Clubul din Sfântu Gheorghe a fost reprezentat și de echipa Ramona VidicanPavel TeoProfiroiu Mihai care au reușit numai două victorii, dar cele 5 meciuri disputate sperăm să fie o pregătire excelentă pentru sezonul următor care începe odată cu deschiderea anului școlar din 17 septembrie. Felicitări câștigătorilor, dar și tuturor participanților și mulțumim frumos gazdelor noastre din Iași, în frunte cu directorul de turneu Liviu Gajora pentru un sfârșit de săptămână reușit!