vineri, 21 septembrie 2012

DEBATE CORNER, PRIMA EDIȚIE


Joi 27 septembrie, în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe, DEBATE CORNER, PRIMA EDIȚIE

În deschiderea Zilei Educației Nonformale, joi 27 sepembrie în zona centrală a Parcului Elisabeta va avea loc prima ediție a programului inovator de promovare a dezbaterilor cu sens, DEBATE CORNER. Lansarea programului a avut loc în luna august cu ocazia Forumului Național de Dezbateri Academice de la Brașov, când peste 200 de tineri din toată țara s-au deplasat la Sfântu Gheorghe și au asistat la ediția pilot a proiectului, urmată de un concert al formației clujene BigTonez. 

Inițiat de către Debate Club Sfântu Gheorghe, programul este susținut de către cluburile de dezbateri din Sfântu Gheorghe care-și desfășoară activitatea în deja celebra tripletă „3 M – Miko, Mihai, Mikes” și presupune că în ultima joi a fiecărei luni vor avea loc dezbateri publice, în engleză, română și maghiară pe teme anunțate dinainte, cu respectarea unui timp limitat pentru intervenții: 3-5 minute/discurs, 1 minut pentru replică.
Mădălin Guruianu, inițiator Debate Corner și Monica Mocanu, președinte A.R.D.O.R.

Ar trebui restricționată circulația autovehiculelor în centru?

Pentru prima ediție, organizatorii propun o temă extrem de actuală și în jurul căreia se pot naște discuții aprinse: Circulația rutieră ar trebui restricționată în centrul orașului Sfântu Gheorghe? (întotdeauna, pe timpul verii sau la sfârșit de săptămână)
Cu acest prilej, lumea dezbaterilor academice din oraș „coboară în stradă și invită pe oricine este interesat să participe și să asculte „viitorii lideri ai comunității” sau chiar să intervină atunci când este cazul, exact ca într-o agora modernă, cu respectarea regulilor și a bunei cuviințe.
Mădălin Guruianu
Coordonator Debate Club Sfântu Gheorghe


Un comentariu: