luni, 18 aprilie 2011

Debate Club Sfântu Gheorghe – Argint pe echipe, Aur şi Bronz la individual la Openul de la Cluj






            4 debateri – Andreea Cucu, Simina Gheorghincă, Ioan Ganea jr. şi Diana Cojocaru, un arbitru – Mădălin Guruianu şi coordonatoarea de voluntari ai competiţiei, Călina Cruceriu,  au făcut parte din delegaţia pe care Debate Club Sfântu Gheorghe a deplasat-o la prima ediţie a Racoviţă Open, turneul de dezbateri care a reuşit să adune aproape 200 de participanţi, 120 de debateri, peste 50 de arbitri şi însoţitori şi 20 de voluntari.
            Performanţele sunt mai mult decât notabile şi confirmă faptul că „schimbarea de generaţii” s-a produs fără efecte negative la Debate Clubul din Sfântu Gheorghe, după „avansarea” la facultate a celor 7 membrii ai generaţiei 2010, rolul de poziţie-etalon fiind preluat rapid de formaţia care a reuşit 3 calificări consecutive în finală la Handshake 2010, Saint George Open 2011 şi acum Racoviţă Open 2011, plus titluri la vorbitori individuali.
            Cu deschideri de caz bine argumentate şi articulate, coerente şi extrem de explicite, Andreea Cucu a reuşit să dărâme mitul conform căruia primul vorbitor dintr-o echipă este dezavantajat la punctajele individuale, obţinând aprecierea unanimă a arbitrilor şi locul al treilea la vorbitori.
            Convingătoare, inovativă, tenace şi extrem de persuasivă, Simina Gheorghincă a reuşit evoluţii uneori excepţionale, atât ca al doilea vorbitor al echipei, dar şi în postura de cea care trage concluziile la finalul dezbaterilor, după bronzul la vorbitori obţinut la Saint George Open, făcând pasul cel mare şi obţinând trofeul pentru „Cel mai bun debater” şi, implicit, medalia de aur.
            Orator cu certe calităţi native, extrem de atent şi în continuă evoluţie de la competiţie la competiţie, Ioan Ganea jr. s-a achitat foarte bine de sarcinile rolului de al treilea vorbitor în echipă, contribuind din plin la obţinerea medaliilor de argint pe echipe, într-o finală cu o echipă clujeană, din Liceul Nicolae Bălcescu.
            După arbitraje în meciurile de calificare, sferturi şi semifinale, personal, am fost de-a dreptul încântat de faptul că „am fost ţinut deoparte” de banca arbitrilor, prin calificarea în finală a echipei din Sfântu Gheorghe.
            Cu felicitări încă odată pentru echipa noastră, care continuă din plin tradiţia echipelor din Sfântu Gheorghe, apreciate şi respectate de comunitatea de dezbateri din ţară, închei mulţumind organizatorilor pentru o competiţie de nivel înalt, atent şi minuţios pusă la punct. Succes la anul, dragilor, dar şi celorlaltor 2 cluburi care se pregătesc să organizeze competiţii în viitorul apropiat, AES Ploieşti/FIAT Debate! şi Timişoara Open, evenimente la care Debate Club Sfântu Gheorghe va onora invitaţiile.
            Debate Power!

Mădălin Guruianu,
Coordonator Debate Club Sfântu Gheorghe

Un comentariu: