luni, 14 martie 2011


COMUNICAT DE PRESĂ

Debate Club Sfântu Gheorghe mulţumeşte celor peste 300 de participanţi la a V-a ediţie a Openului de Dezbateri Academice, SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE, care au făcut posibilă cea mai amplă desfăşurare de forţe din debate-ul românesc din toate timpurile.
          Performanţele au început cu echipa de arbitri, condusă de campionul nostru din Sfântu Gheorghe, Radu Cotarcea, formată din 69 de studenţi sau profesori, printre care majoritatea foştilor campioni naţionali şi regionali, multiplii participanţi la concursuri interne şi internaţionale, şi au continuat cu cei 234 debateri, împărţiţi în 78 de echipe din Botoşani, Bucureşti, Buhuşi, Chişinău, Cluj-Napoca, Constanţa, Horezu, Hunedoara, Iaşi, Ploieşti, Sighetu Marmaţiei, Timişoara, Târgu Ocna, Turda.
          La Colegiul Naţional Mihai Viteazul au avut loc 3 runde de calificări în 38 de săli de clasă, iar seara de sâmbătă a adus optimile concursului, după care numai 8 echipe s-au pregătit pentru eliminatoriile de duminică.
Sferturile şi semifinalele au umplut până la refuz Amfiteatrul CNMV, iar Finala a adunat peste 400 de spectatori la Sala Mare a Teatrului din Sfântu Gheorghe. În faţa unui public entuziast, juriul format din 7 membrii extrem de bine cotaţi, au ales echipa campioană din acest an din Banat, de la clubul Chrome, condus de Radu Stoiţa, în persoana celor 3 fete: Adelina Voiculescu, Fometescu Adina, Cercega Lidia. Acestea au reuşit să obţină medaliile de aur, diplomele, cupele, premiile, florile, trofeul original, efectuat de artistul din Sfântu Gheorghe, Ramon Grosos, dar şi cupa transmisibilă, care va poposi timp de un an de zile în vestul ţării. Pe locul al doilea, dar, evident, favoriţii publicului, au fost cei trei tineri debateri din Sfântu Gheorghe, Andreea Cucu, Simina Gheorghincă şi Ioan Ganea jr., o echipă solidă şi de mare viitor, care sperăm din toată inima să continue tradiţia performanţelor în debate ale clubului din Sfântu Gheorghe.
Primii trei vorbitori ai competiţiei au fost tot din cele 2 oraşe care s-au înfruntat şi în finală, locul I şi II, timişorenii Iulia Vladu şi Vlad Icleanu, iar pe locul al treilea, a noastră Simina Gheorghincă.
Cu satisfacţia că impresiile majorităţii participanţilor au fost bune şi foarte bune, atât despre competiţie, dar şi despre activităţile extra-concurs, fotbal, paintball, bowling, squash, party, sperăm că Sfântu Gheorghe şi-a reconfirmat din plin renumele de Capitala Dezbaterilor din România, iar la anul, între 9-11 martie 2012 oraşul va vibra din nou la a VI-a ediţie SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE.
Mulţumirile de final se îndreaptă către cei 22 de voluntari fără de care totul ar fi fost mult mai greu, dacă nu imposibil, faţă de conducerile Colegiului Naţiuonal Mihai Viteazul, Mikes Kelemen şi Palatul Copiilor, gazde excelente pentru participanţi, o menţiune specială pentru atenţia tabmasterului Ştefan Strilciuc, dar şi pentru partenerii evenimentului, societăţi comerciale sau oameni simpli care ne-au ajutat fiecare cu ce a putut, pentru că NUMAI ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI BUNI!
I LOVE SAINT GEORGE!

Mădălin Guruianu
Iniţiator şi Responsabil „SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE”
www.sfantugheorghetineret.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu