sâmbătă, 22 ianuarie 2011

SAINT GEORGE, CITY OF DEBATE V


OPEN NAŢIONAL / WORLD SCHOOLS

            Între 11 şi13 martie 2011, la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, ARDOR Transilvania şi Debate Club Sfântu Gheorghe vă invită să participaţi la cea de-a cincea ediţie a competiţiei de dezbateri publice “Saint George, City of Debate“.

După succesele de la primele 4 ediţii, la ultima înregistrându-se un număr record absolut pentru o competiţie de dezbateri din ţară, cu 52 echipe participante şi având în vedere faptul că echipa de arbitri va fi condusă de fostul campion naţional, dublu semifinalist la Oxford şi la Europene în acest an, Radu Cotarcea, suntem convinşi că va suscita interesul comunităţii debaterilor, indiferent de nivelul de experienţă.

Tema competiţiei: Ar trebui acordat dreptul tinerilor de a fi aleşi în Parlament începând cu vârsta de 18 ani.

La competiţie poate lua parte orice echipă de liceeni, indiferent de experienţă, Anunţarea temei cu atât timp înainte sperăm să fie o garanţie a pregătirii temeinice a echipelor pe un subiect care sperăm să suscite interesul tinerilor debateri.

Formatul de dezbatere : WORLD SCHOOLS

Taxa de participare: 65 lei / participant (include 2 nopţi de cazare şi 5 mese)

Termen de înscriere: 31 ianuarie 2011
guruianu@gmail.com

Director Organizare: Mădălin Guruianu
Director Turneu: Radu Cotarcea
TabMaster: Ştefan Strilciuc 

Program

Vineri 11 martie
15.00 - 22.00 Sosire participanţi
22.00 - 23.30 Fotbal "debateri" vs. "arbitrii"
Sâmbătă 12 martie
08.00 - 09.00 mic dejun
09.00 - 10.00 şedinţa de arbitraj
10.00 - 11.30 runda I
12.00 - 13.30 runda a II-a
13.30 - 14.30 pranz
15.00 - 16.30 runda a III-a
17.30 - 19.00 optimi
19.00 - 20.00 cina
21.00 - 01.00 party

Duminică 13 martie

08.00 - 09.00 mic dejun
09.00 - 10.30 sferturi de finală
11.00 - 12.30 semifinale
12.30 – 13.30 pranz
14.00 – 16.00 finala


Mădălin Guruianu,
Coordonator Debate Club Sfântu Gheorghe

Emil Mesaroş,
Preşedinte ARDOR Transilvania




REGULAMENTUL EVENIMENTULUI

Pentru buna desfasurare a lucrarilor Openului Saint George, City of Debate V, va invitam sa parcurgeti si sa semnati urmatorul regulament, destinat construirii unui set comun de norme de conduita pe parcursul evenimentului. Numarul mare de participanti, existenta multor debateri sub 18 ani si scopul educational declarat al acestui eveniment ne indreptatesc sa credem ca veti fi in asentimentul nostru referitor la aceste reguli.

Toate prevederile acestui regulament sunt obligatorii pentru toti participantii la Open, iar pentru participantii minori se consideră ca un angajament asumat prin semnarea anexei 1. Toti participantii se angajeaza să achite la sosire taxa de participare în valoare de: 65 ron/elev/arbitru/instructor.

1. Toate activitătile si orele mentionate în programul Openului sunt obligatorii pentru toti participantii.

2. Fiecare participant se angajeaza să adopte o tinută decentă în toate aparitiile sale în public pe toată durata forumului.

3. Fiecare participant se angajeaza să îi trateze cu respect atât pe ceilalti elevi, traineri, arbitri, organizatori, cât si pe localnici si membrii personalului hotelier.

4. Este interzis fumatul în spatii neamenajate.

5. Se recomanda ca reuniunile in grupuri mai mari sa aiba loc in spatiile special amenajate in cursul serii/noptii, pentru a nu ii deranja pe ceilalti participanti. Ora de stingere pentru debateri este 02.00.

6. Participantii se angajeaza să păstreze curătenia pe toată perioada Openului, atat in camere cat si in spatiile de dezbateri. Camerele vor fi verificate la sfarsitul fiecarei seri de instructori/organizatori.

7. Iesirea in afara spatiului de cazare destinat desfăsurării evenimentului se face cu anuntarea si aprobarea verbala a organizatorilor. După ora 21.00, părăsirea zonei nu e permisa debaterilor (indiferent de varsta) fără însotirea unui instructor sau profesor.

8. Este interzis consumul de alcool si/sau narcotice pentru toti debaterii, ca si introducerea in incinta cazarii a acestora.

Orice pagube provocate de către participanti vor fi suportate integral de către acestia sau de către susținătorii legali ai acestora. Participantii vor răspunde legal pentru orice prejudicii aduse prin comportamentul lor sau în alte moduri patrimoniului/imaginii ARDOR sau Debate Clubului Sfantu Gheorghe.

Organizatorii îsi rezervă dreptul ca în cazul nerespectării aceste reguli, sa recurga de la avertisment pana la excluderea participantilor din competitie si penalizarea prin neparticipare la evenimente ulterioare, in cazuri agravante. Astfel, nerespectarea punctelor 1- 5 duce la avertisment iar nerespectarea punctelor 6-8 duce la eliminarea din competitie.


ANEXA
ANGAJAMENT


Subsemnatii ___________________________ si _____________________________ in calitate de parinti ai fiului/fiicei nostru/noastre ____________________________________ cu domiciliul in ___________________ _______________________________________, telefon __________________________ prin prezenta intelegem si suntem de acord cu urmatoarele:

1. Participarea fiului/ fiicei noastre la OPENul Naţional Saint George, City of Debate V, organizat la  Sfantu Gheorghe, Judetul Covasna, in perioada 11 – 13 martie 2011.
2. Pe parcursul desfasurarii Openului, participantii trebuie sa respecte regulamentul si programul comunicat de catre organizatori, incepand cu momentul inregistrarii in tabara si terminand cu momentul predarii camerei.
3. Participantii vor suporta in mod direct sau in solidar cu celelalte persoane vinovate orice pagube materiale produse in incinta taberei, in camera de cazare sau in salile de seminar.

Semnaturile si datele personale ale parintilor/ parintelui/tutorelui

duminică, 16 ianuarie 2011

Dezbaterile contează!

În ajutorul colegei noastre Simina Gheorghincă, cea care va pleca la sfârşitul lunii, la o competiţie de dezbateri în Turcia, împreună cu mai mulţi colegi din Cluj, la întâlnirea de club de săptămâna trecută am organizat un meci între afirmatorii Alexandra Mesaroş, Victor Bolog, Ana Iuteş vs. Simina Gheorghincă, Andreea Cucu, Ioan Ganea jr. pe una dintre moţiunile turneului, "sportivilor să le fie permis consumul de substanţe care să îmbunătăţească performanţele sportive"... din punct de vedere al dovezilor şi a cercetării nu a fost un meci grozav, dar parcă există din ce în ce mai mult curaj şi dăruire din partea tinerilor debateri, ceea ce este încurajator în perspectiva următoarelor competiţii, din lumea debate-ului, dar nu numai... Felicitări, tuturor, cu un plus pentru atenţia şi perseverenţa afirmatorilor, care au şi câştigat disputa, în ciuda superiorităţii tehnice şi oratorice evidente a negatorilor...
aşteptând încă fotografiile de la Dragoş, închei cu speranţa că diseară va fi o întâlnire de efect pornind de la aniversarea a 160 şi unu de ani de la naşterea lui Eminescu şi că joi de la 6 seara ne revedem la Centrul de Tineret din CNMV pentru încă o întâlnire de debate..

iar la final o mică adecere aminte din primele 4 ediţii de "Saint George, city of Debate"....

luni, 10 ianuarie 2011

FILM, DEZBATERE, SCHIMB DE CARTI - DUMINICA DE LA 6 SEARA

Pe lângă obişnuitele întâlniri de club de joi de la 6 seara de la Centrul de Tineret de la CNMV, Debate Club Sfântu Gheorghe vrea să continue tradiţia dezbaterilor publice pe subiecte de actualitate şi, la fel ca în ultimii 3 ani, va organiza cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu o întâlnire specială: film documentar, dezbatere publică, schimb de cărţi! 
Aşteptăm pe toţi cei interesaţi de subiect sau cei curioşi să vadă "la treabă" noua generaţie a debate-ului din Sfântu Gheorghe.

Start pentru Debate Club Sfântu Gheorghe în 2011

Început în forţă pentru Debate Club Sfântu Gheorghe în 2011, după întîlnirile de la Centrul de Tineret de săptămâna trecută, în weekend am fost alături de o echipă formată din Diana Cojocaru, Ana Iuteş, Bacs Andrei  Csaba la a cincea ediţie a PRIMU'-lui TURNEU ARGO, Ploieşti 2011.
Competiţia a fost organizată foarte bine de către Clubul gazdă - detalii pe http://primuturneu.webs.com/, eu am arbitrat în fiecare rundă de la început şi până în finală, inclusiv, iar echipa noastră a reuşit să câştige 6 dintre cele 12 voturi exprimate de către arbitrii în cele 4 meciuri. Astfel, cu 2 victorii în unanimitate, ne putem declara mulţumiţi de randamentul începătorilor noştrii, Csabi începând doar de vreo 2 luni, Ana de aproape 4, iar Diana (foto dreapta), singura cu mai multe luni de experienţă a "dus greul luptelor" şi a reuşit să-şi conducă eficient coechipierii în meciuri...
Felicitări, dragilor şi la cât mai multe competiţii, în acest acest fel îmbunătăţindu-vă cu siguranţă experienţa atât pe tărâmul dezbaterilor academice, dar şi în general, în viaţă!




Mădălin Guruianu
Coordonator Debate Club Sfântu Gheorghe